Red dit waardevolle landschap te Liezele

Red dit waardevolle landschap te Liezele

Momenteel loopt er een bouwaanvraag om vlakbij het arboretum in Puurs-Sint-Amands een dierenkliniek voor paarden te bouwen.  Dit is middenin het waardevolle groene landschap van Liezele, met mooie dreven waar veel wandelaars ontspanning zoeken na een drukke werkdag. Waar verschillende (minstens 5) toeristische fietsroutes langs lopen en het fietsknooppuntennetwerk.  De mooie dreven met de onverharde wegen waar nagenoeg geen bebouwing is maken deel uit van de steeds schaarser wordende open ruimte in Puurs-Sint-Amands.  In Liezele kwamen reeds een aantal bezorgde buurtbewoners samen die zich terecht verzetten tegen de inplanting van dit project. Het beslaat een oppervlakte van meer dan 21.OOO m2: De dierenkliniek 679 m2 met daarbij nog een extra woning van bijna 1000 m3.  Het zou passender zijn een dergelijke praktijk voor de behandeling van paarden langs een van de grote invalswegen in onze gemeente te bouwen, dit betreffende de bereikbaarheid voor klanten in de brede regio.  De onverharde dreef en weg langs het Arboretum zijn niet geschikt voor het werfverkeer en ook niet voor ander toenemend verkeer met paardentrailers naar dit ingeplande bedrijf .  Verharding van deze landelijke wegen die vooral een recreatieve functie hebben, naast gebruik door enkele landbouwvoertuigen van boeren in de buurt, zou een heel spijtige zaak zijn vermits hierdoor meer gemotoriseerd verkeer zal aangetrokken worden. Waardoor de hele zone aan karakteristieke recreatieve kwaliteit inboet. De voorziene beton oppervlakte, bebouwing en parkeeroppervlakte, betekent een ernstige inbreuk op het open en natuurlijke landelijke karakter van dit gebied.

Een bezwaarschrift kan ingediend worden tot 3 december 2019 via deze link van het omgevingsloket (u vindt hier ook alle officiele info) Klik dan op “nieuw bezwaarschrift toevoegen”.  (indien u aanmeldt met de eID lezer kan het problemen geven als u Firefox als browser gebruikt. Met google chrome omzeil je dit probleem.)

U kan ook een meldingskaart invullen op deze link: https://www.puurs-sint-amands.be/meldingen

Bekijk hier de bezwaren die werden aangehaald door de buurtbewoners: bezwaar Turkenhofdreef-1

Lees ook :  https://www.onknow.be/toenemend-verzet-tegen-paardenkliniek-aan-de-turkenhofdreef-te-liezele-nabij-het-arboretum/

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.