Mobiliteit voor de Toekomst

Mobiliteit voor de Toekomst

Op 11 september 2022 vindt het evenement “Mobiliteit voor de Toekomst” plaats in onze regio. In CC Ter Dilft en parking bieden we een gevarieerd programma aan voor de inwoners van Klein-Brabant.
Het Burgerplatform Klimaat Klein-Brabant organiseert deze dag in samenwerking met de gemeentebesturen van Bornem en Puurs-Sint-Amands rond het thema mobiliteit. Ook heel wat partners die actief zijn rond mobiliteit, milieu en natuur zijn van de partij. Zoveel mogelijk elementen die met onze verplaatsingen te maken hebben brengen we aan bod. Dat gaat van fietsstraten, over trage wegen tot collectief vervoer en elektrisch rijden. Het gaat dan ook over de ruimtelijke inrichting van onze gemeenten en dorpskernen. En ook over flankerende maatregelen om meteen sociale ongelijkheid aan te pakken.
Mobiliteit betekent voor alle mensen niet hetzelfde. Ons aanbod houdt dan ook rekening met leeftijden, inkomen, woonplaats, e.d.
In het CC Ter Dilft vind je een marktplaats waar heel wat verenigingen en lokale initiatieven hun werking presenteren en waar je meer info kunt krijgen over praktische zaken die ons leven duurzamer maken.
Tijdens workshops worden een aantal specifieke onderwerpen nog uitgediept. Experten geven hun visie over een aantal deelthema’s of leggen uit hoe je aan de slag kan gaan.
We geven op deze dag “Mobiliteit voor de Toekomst” ook de ruimte aan onze lokale beleidsvoerders om hun plannen uit de doeken te doen om de klimaatcrisis te bezweren.
De transitie waar we voorstaan zal heel wat inspanningen vragen maar de weg ernaar toe en het uiteindelijk resultaat hoeven niet nadelig te zijn voor ons welbevinden. Op de dag “Mobiliteit voor de Toekomst” vind je dan ook een gezellig café waar je met andere deelnemers van gedachte kan wisselen over wat er gepresenteerd wordt.
We mikken op enkele honderden deelnemers. Inkom is gratis.

Zie ook ons persbericht: https://www.onknow.be/persbericht-mobiliteit-voor-de-toekomst/

En ook de mogelijkheid om een waardebon te winnen door in te schrijven via https://forms.gle/SUy2dU5XZGWaE6Mu9

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.