Lieve duurzame kampioenen

Lieve duurzame kampioenen

In dit artikel: 1) Wip die tegel! 2) delen, hergebruiken, herstellen 3) een medicijn tegen lente moeheid en zwakke momenten..

1) Het is Lente. Hoera! En het heeft geregend. (Hier toch). Wat minder beton zou ook goed zijn. Een beetje jammer dus dat onze gemeente zich niet heeft ingeschreven voor het ludieke evenement Tegelwippen. Hopelijk komt het er volgend jaar wel van. Niets weerhoudt ons om toch zelf al aan de slag te gaan, kijk op de website van Vlaams Kampioenschap Tegelwippen voor inspiratie. Herlees alles over ons eigen tegelwip-project van enkele jaren geleden.

2) Ik wil niet klagen. Wel integendeel, ik heb het gevoel dat steeds meer mensen wakker geworden zijn en dat er veel goeie dingen aan het gebeuren zijn. Maar ik weet, gelijk wegen oude gewoonten en oude systemen nog heel zwaar door. Al zijn die gewoonten zelden niet ouder dan één mensenleven, alles behalve hip en ontzettend belastend voor mens en milieu. Maar we hebben nog altijd geld en geld moet rollen is de mantra. Of houd jij ook meer van delen, hergebruiken en herstellen? Delen is hot en slim en sympathiek. Al blijven de Belgen uitblinken in kopen, kopen, kopen. Nieuwe producten worden dikwijls eerst op de Belgische markt uitgetest zo hoorde ik onlangs een handelsexpert vertellen op de radio. We blijven hier blijkbaar nog wel even de gedroomde commerciële laboratten. Verkies jij toch Circular Monday boven black friday? Dan vind jij de volgende tips en data waarschijnlijk geweldig.

  • op 4 juni ecotuindag in Bornem alle info vind je hier
  • op 17 juni is er opnieuw een Repair Café in Klein-Brabant. Meer info op de Repair Café blog
  • Laat je inspireren op de website van Transformisten.
  • Spijker je kennis over bio en andere duurzame kwaliteitslabels bij op www.labelinfo.be
  • Denk je aan autodelen en wil je er alles over weten surf dan naar autodelen.net en schrijf je in op een van de online inofsessies.
  • Elektrisch autodelen binnenkort ook in Puurs-sint-amands?
  • Bezoek de samentuin Liezelevelt tijdens de Liezeleveltfeesten van 23 tot 25 juni.

3) Onlangs las ik een prachtig geschreven essay waar ik helemaal blij van werd. In een complexe wereld als die van vandaag. Waarin we bovendien op directe wijze via media meteen getuige zijn van alle wereldproblemen. Is het soms moeilijk om niet te verzuipen als moreel denkend mens. Simpelweg, je voelt je machteloos en dat kan best frustrerend zijn. Zelfs blokkerend. In dat opzicht is het essay “Radicale zachtheid” als strategie om hoopvol te blijven, van Sixtine Bérard een medicijn tegen cynisme, vitamine tegen moeheid en zwakke momenten. En bovendien mooi geschreven. Lees het, print het, hang het aan je muur of tatoeëer het op je vel al naargelang uw voorkeur want iedereen is verschillend.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.