Klimaatzaken in drie jaar verdubbeld

Klimaatzaken in drie jaar verdubbeld

De klimaat problemen lossen zichzelf niet op. Het vereist een verantwoordelijk bestuur. En dat op verschillende niveaus. Als die verantwoordelijkheid niet genomen wordt is dat een misdaad tegen de mensheid.

De afgelopen week publiceerde het VN-milieuprogramma (UNEP) zijn tweede overzicht van de klimaatgeschillen die overal op de wereld spelen. Hieruit blijkt dat het aantal klimaatzaken in drie jaar tijd bijna verdubbeld is tot ten minste 1.550 zaken in 38 landen. Als de rechtbanken van de Europese Unie ook worden meegerekend, zijn dat er 39. Het eerste UNEP-rapport verscheen in mei 2017. Toen liepen er 884 rechtszaken in 24 landen.

Wil je meer weten ? Lees dan het interessante artikel van Jan Stel: https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/kliza/

België

Op 16 maart 2021 gaat onze rechtszaak echt van start. Na jarenlange voorbereiding en de nodige vertragingsmaneuvers is het moment van de pleitzittingen eindelijk gekomen. Ze zijn er helemaal klaar voor. Gewapend met vlijmscherpe argumenten en heldere eisen. Gesteund door meer dan 60.000 medestanders. (R)echt naar een beter klimaat! 

Klimaatheld.inn.en gezocht voor 14 maart! 

Op zondagnamiddag 14 maart komen we op straat! Over heel Klein-Brabant verspreid zal je spandoeken of borden kunnen zie waarmee we de klimaatzaak willen ondersteunen. Laten jullie je ook horen ?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.