Groene Gids Klein-Brabant

Groene Gids Klein-Brabant

We hebben jou hulp nodig om deze gids zo volledig mogelijk te maken.

We willen allemaal verantwoorde keuzes maken die goed zijn voor onszelf en tegelijk bijdragen aan een mooiere en betere wereld.

Dagelijks maken we keuzes betreffende de voeding die we eten, de kleding die we dragen, hoe we ons verplaatsen of onze woning inrichten enz… Kiezen is niet altijd gemakkelijk. Tegelijk worden we overspoeld met reclame boodschappen die ons toelachen en beloven: “koop dit en je wordt de gelukkigste mens van de wereld”. Velen onder ons weten dat de realiteit iets complexer is en willen keuzes maken waar ze achteraf geen spijt van hebben. We willen allemaal verantwoorde keuzes maken die goed zijn voor onszelf en tegelijk bijdragen aan een mooiere en betere wereld. De twee gaan immers hand in hand. Bij ONK vinden we dat dat ook beter voelt. Dat is het idee achter de Groen Gids Klein-Brabant. We doen dit als vrijwilligers en zonder enige vorm van persoonlijk belang. En we hebben jou hulp nodig. We zijn enthousiast want we kennen wel een paar goede adresjes, maar niet alle oude en nieuwe initiatieven en starters die erbij komen. Help ons dus om zo compleet mogelijk te zijn.

Om iedereen te helpen in zijn keuzes verzamelen we over dit onderwerp zoveel mogelijk informatie.

Om iedereen te helpen in zijn keuzes verzamelen we over dit onderwerp zoveel mogelijk informatie. Stuur ons in een mailtje elk adres (met eventueel wat extra info) in en rondom Klein-Brabant dat jij kent, van lokale boerderij die asperges of andere producten verkoopt, tot vereniging die zich inzet op sociaal of ecologisch vlak, restaurant dat inzet op eerlijke handel, veggie of kookt met lokale producten, tot bouwfirma die werkt met recyclagematerialen of ecologische bouwmaterialen. Waar koop je ecologische verven, wie helpt met de aanleg van een ecologische tuin, enz. Vind je dat jou initiatief of onderneming daarin zou moeten opgenomen worden, laat het ons weten.

Help mee en stuur ons een mailtje

We beseffen dat ook grote supermaktketens in onze regio een aantal ecologische,bio of fairtrade producten verkopen, dat juichen we toe. Maar meestal ligt hun focus toch op zo goedkoop mogelijk en dat is net ontwrichtend. Al te dikwijls brengt hun medogenloze prijzen politiek kleinere lokale producenten in de verdrukking. Wij willen onze accenten anders leggen. De prijs is niet het enige argument dat onze keuzes bepaalt.

Mail naar: contact@onknow.be of vivianne@onknow.be

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.