Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgerplatform Klimaat Klein-Brabant

18 september 2019 @ 19:30 - 21:30

De acties van Youth For Climate zijn in Klein-Brabant niet onopgemerkt voorbijgegaan. 
Dit voorjaar heeft zich dan ook een werkgroep gevormd “Burgerplatform Klimaat Klein-Brabant” om de bezorgdheid van de jongeren mee te ondersteunen. 
Een eerste onderzoek leerde ons dat vele documenten met voorstellen ter beschikking staan voor een gemeentelijk klimaatbeleid. We verzamelden een aantal beleidsvoorstellen in een dossiertje. 
We denken ook dat het succes van een gemeentelijk klimaatbeleid mee bepaald wordt door de graad van participatie van de bevolking. 
Daarom willen we eind 2019 een Klimaatdag organiseren waarbij we zoveel mogelijk inwoners van Puurs-Sint-Amands en Bornem willen betrekken.
Deze klimaatdag in zowel Puurs-Sint-Amands als in Bornem moet volgens ons ook vertrekken vanuit de samenwerking tussen middenveld, burgers en bestuur. We stuurden dan ook een vraag naar resp. het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands en dit van Bornem om deze evenementen samen met hen op te zetten en alvast zo spoedig mogelijk hierrond samen te zitten. 
We hopen dat op dergelijke manier kan gestart worden met een gemeentelijk beleid dat op transparante manier haar verregaande ambities uitspreekt en ondersteund weet door de bevolking.
 
We sturen u deze uitnodiging omdat we ervan uitgaan dat jij en/of je organisatie een gemeentelijk klimaatbeleid ook noodzakelijk vindt. 
Op 18 september komen we met zoveel mogelijk geïnteresseerden samen om de klimaatdag voor te bereiden. We hopen je te verwelkomen in ’t Centrum Breendonk (Jan Hammeneckerstraat 32, 2870 Breendonk) 19.30u
met agenda:
– welkom
– voorstelling aanwezigen
– waarom een klimaatdag?
– eerste reactie gemeentebesturen
– vastleggen doelstellingen
– afspraken
– varia

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gegevens

Datum:
18 september 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Tags:
,

Organisator

Burgerplatform Klimaat Klein-Brabant
Telefoon
03 886 97 91
E-mail
ludosegers@me.com

Locatie

’t Centrum Breendonk
Jan Hammeneckerstraat 32
Breendonk, 2870 België
+ Google Maps