Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

- Dit evenement is voorbij.
Bewaartechnieken
5 februari 2020 @ 19:00 - 22:00
€72Organisatie: CC Ter Dilft i.s.m. Vormingplus regio Mechelen
3 WOENSDAGEN – 19 tot 22 UUR
05.02, 12.02, 19.02
We staan stil bij 3 verschillende technieken.
Inleggen en pekelen: Azijn, olie, zout waren vroeger heel normale conserveringsmiddelen. Nu is het (terug) hip om glazen bokalen te vullen met allerlei kleurrijk lekkers dat je voor later wil bewaren. Fermenteren: Fermenteren is een oude bewaartechniek die weer volop in de belangstelling staat. Gefermenteerde groentjes zijn niet alleen heel lekker, maar geven ook nog eens een boost aan je gezondheid. Ontdek hoe leuk, makkelijk en …
Inleggen en pekelen:
Azijn, olie, zout waren vroeger heel normale conserveringsmiddelen. Nu is het (terug) hip om glazen bokalen te vullen met allerlei kleurrijk lekkers dat je voor later wil bewaren.
Fermenteren:
Fermenteren is een oude bewaartechniek die weer volop in de belangstelling staat. Gefermenteerde groentjes zijn niet alleen heel lekker, maar geven ook nog eens een boost aan je gezondheid. Ontdek hoe leuk, makkelijk en smakelijk deze ambachtelijke bereidingen zijn.
Fruit- en groenteconfituur:
Niet enkel met fruit maar ook met groenten kan je lekkere potjes vol smaak vullen. We experimenteren met spannende combinaties en verrassende ingrediënten: fruit, groenten, specerijen, kruiden…
Begeleiding: Ingrid De Coninck
72 euro (incl. ingrediënten 27 euro)
Maximum 12 deelnemers
Meebrengen: keukenschort, 2 keukenhanddoeken, dunschiller, snijmesje, snijplankje en restpotjes