Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bewaartechnieken

5 februari 2020 @ 19:00 - 22:00

€72

Organisatie: CC Ter Dilft i.s.m. Vormingplus regio Mechelen

3 WOENSDAGEN – 19 tot 22 UUR
05.02, 12.02, 19.02

We staan stil bij 3 verschillende technieken.

Inleggen en pekelen: Azijn, olie, zout waren vroeger heel normale conserveringsmiddelen. Nu is het (terug) hip om glazen bokalen te vullen met allerlei kleurrijk lekkers dat je voor later wil bewaren. Fermenteren: Fermenteren is een oude bewaartechniek die weer volop in de belangstelling staat. Gefermenteerde groentjes zijn niet alleen heel lekker, maar geven ook nog eens een boost aan je gezondheid. Ontdek hoe leuk, makkelijk en …

Inleggen en pekelen:
Azijn, olie, zout waren vroeger heel normale conserveringsmiddelen. Nu is het (terug) hip om glazen bokalen te vullen met allerlei kleurrijk lekkers dat je voor later wil bewaren.
Fermenteren:
Fermenteren is een oude bewaartechniek die weer volop in de belangstelling staat. Gefermenteerde groentjes zijn niet alleen heel lekker, maar geven ook nog eens een boost aan je gezondheid. Ontdek hoe leuk, makkelijk en smakelijk deze ambachtelijke bereidingen zijn.
Fruit- en groenteconfituur:
Niet enkel met fruit maar ook met groenten kan je lekkere potjes vol smaak vullen. We experimenteren met spannende combinaties en verrassende ingrediënten: fruit, groenten, specerijen, kruiden…

Begeleiding: Ingrid De Coninck

72 euro (incl. ingrediënten 27 euro)

Maximum 12 deelnemers
Meebrengen: keukenschort, 2 keukenhanddoeken, dunschiller, snijmesje, snijplankje en restpotjes

Gegevens

Datum:
5 februari 2020
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€72
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/bewaartechnieken/b23e86db-72e8-4a7e-99e0-651ec23f0095

Organisatoren

CC Ter Dilft
Vormingplus regio Mechelen

Locatie

CC Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
Bornem, 2880 België
+ Google Maps

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.