Pure & Funky… opnieuw op Pukema!

Pure & Funky… opnieuw op Pukema!

tekst: Vivianne Mertens en Ilse Peeters

Graag stellen wij jullie Pure & Funky voor, hét stukje Pukema met een duurzaam tintje. Hiervoor sprak ik onlangs met Ilse Peeters, de bezieler van dit concept. Ilse runt samen met haar man Luc de zaak Attentus waar zij de focus leggen op het creëren van een gezond binnenklimaat in balans. Ik heb Ilse leren kennen via CSA ’t Lekkerland en ben bijzonder benieuwd voor de derde Pure & Funky, want wat zij daarmee probeert te bereiken leunt ook erg aan bij wat we willen doen met ONK.

Na de opstart van hun zaak in het najaar van 2014 kregen zij de vraag van de Pukemadienst of zij wilden deelnemen aan de Puurse Kermismarkt. Dit zette Ilse aan het denken : “Op welke manier kan je zinvol deelnemen aan een kermismarkt met een zaak als de onze?” Zo nam Ilse contact op met handelaars en verenigingen die hun visie wel konden delen : zelfoogstboerderij ’t Lekkerland, Kers naast de taart, Ziezo Eco, Dronebee, Oxfam Wereldwinkel, Imkervereniging, Velt, jeugdbeweging JNM … en stelde de vraag aan de gemeente of zij in groep mochten deelnemen aan Pukema.

De Pukemadienst zag dit meteen zitten en bood de parking Kerkhofstraat als locatie aan. Ilse vormde met enkele mensen een kerngroepje, zochten samen naar een passende naam en logo (creatie Ilse C. van Ziezo Eco). Pure & Funky kreeg vorm en invulling … met een duidelijke visie en doel. De 2 edities van 2015 en 2016 waren geslaagd en leuk om te doen … reden genoeg om dit fijne concept te hervatten. Samen met haar broer Wim zet ze Pure & Funky vanaf dit jaar weer op de Pukemakaart en durft ze het aan om een stapje verder te gaan in het verhaal. Ilse streeft er ook naar om van Pure & Funky een rookvrije plek te maken. Het roken is niet verboden maar wordt wel verbannen naar een afgetekende omgeving waar je de andere bezoekers, vooral de kinderen, niet kan schaden.

De editie 2019 telt weer een mooie groep deelnemers. Op hun FB-pagina verschijnt weldra alle info. Samen staan zij daar met hetzelfde doel : kermis maken op een fijne manier zonder al te veel toeters en bellen, een alternatief voor het drukke kermisgedruis, spel en plezier op een andere manier, gewoon tussen het volk, met heel wat lekkers uit de gezonde doos, met respect voor onze diverse samenleving, (h)eerlijke handel wereldwijd maar ook dicht bij ons, oog voor het klimaat, het milieu en onze gezondheid, vooral die van onze kinderen.

 

Pure & Funky is een heel gezellig, gemoedelijk kleinschalig project.

Ontdek, beleef en proef de Pure & Funky vibes op zaterdag 14 september…zeker een bezoek waard.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik stem ermee in dat ONK mijn gegevens verwerkt in overeenstemming met haar privacybeleid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.